Mijn naam is Ingrid Arts

Ik ben sinds 2010 verbonden aan praktijk de Watermolen. Ik vind het fijn onderdeel te zijn van deze mooie praktijk. Samen staan we sterk en vullen we elkaar aan. 

Vanaf 2010 werk ik als voetreflex therapeut. Door de diversiteit aan klachten die ik voorbij zag komen, ontstond de wens om meer maatwerk te kunnen bieden. Ik ben me dan ook verder gaan ontwikkelen met onder andere triggerpoint massage. Trots mag ik me recent ook guasha therapeut noemen. Met de combinatie van deze 3 therapieën, kan ik een breed scala van klachten aanpakken.  

Startend met het geven van een voetreflexbehandeling, voel ik waar de blokkades zich in je lichaam bevinden. Vandaaruit ga ik verder behandelen en zet ik triggerpoint massages en guasha in om te komen tot het beste resultaat. 

In het kort:

Voetreflex therapie; alternatieve geneeswijze die er vanuit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Het masseren van deze zones leidt tot een onbelemmerde energiestroming in het hele lichaam. 

Triggerpoint massage; bedoelt om triggerpoints, oftewel spierknopen, te verlichten. Een triggerpoint kenmerkt zich door bewegingsbeperking, krachtverlies en pijnklachten. Het is een diep werkende massage techniek. 

Guasha therapie; een schraaptechniek die al eeuwen wordt toegepast in Azië om klachten te behandelen die worden veroorzaakt door afvalstoffen. Deze therapie richt zich vooral op het opheffen van blokkades door het ontgiften van het bindweefsel, de spieren en gewrichten. 

Indien u aanvullend verzekerd bent, kunnen de kosten van een behandeling vaak (deels) vergoed worden. Dit dient u zelf na te gaan bij de verzekering.

Praktijk de Watermolen - Molenrand 3 - 5421 VZ Gemert - 0492 362054