Nutriphyt

logo nutriphyt Nutriphyt Nederland

Na een lange zoektocht hebben we besloten om in de praktijk te gaan werken met ondersteuning van produchten van Nutriphyt. We merken regelmatig dat mensen komen met vragen over ons immuunsysteem en dat er steeds meer mensen zijn die een slecht werkende darmfunctie hebben met alle gevolgen van dien. Zo zijn we gaan zoeken naar probiotica op natuurlijke basis en daarbij kwamen we uit bij producten van Nutriphyt. Zij maken niet alleen probiotica, maar zeer veel verschillende voedingssupplementen, allemaal op natuurlijke basis! 
Via de praktijk zijn de producten van Nutriphyt te bestellen op www.nutriphyt.eu Voor een bestelcode kunt u contact opnemen met de praktijk en vragen naar Maud van Schijndel of Viola de Bie

 De filosofie van Nutriphyt

De meest sublieme vorm van gezondheidszorg is preventie en de juiste voeding speelt daarbij een sleutelrol. Voeding wordt vaak stiefmoederlijk behandeld; niettemin vormt ze de basis voor het aanmaken van ons genetisch materiaal, de energieproductie en voor de toevoer van essentiële stoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidantia. Kortom, uit voeding worden alle noodzakelijke bouwstenen gehaald om ons lichaam langdurig gezond te houden en goed te laten functioneren.

Voor onze primaire eiwitten zijn we afhankelijk van de plantenwereld. Tegelijk zien we dat planten zich onderscheiden door specifieke kenmerkende stoffen  waarbij er ook zoiets bestaat als chemische ecologie: al naargelang hun biotoop maken planten bepaalde secundaire plantenstoffen aan die het natuurlijke verdedigingssysteem vormen tegen diverse stressoren, waaronder weersinvloeden, insecten, schimmels en andere ziekteverwekkers. Die secundaire plantenstoffen kunnen ook voor ons nuttig zijn. En precies daarover gaat het bij fytotherapie: de toevoer van nuttige nutriënten.

Natuurlijke producten
Onze voeding bevat naast talrijke nutriënten ook stoffen met functionele eigenschappen; deze stoffen worden 'bioactieve'stoffen genoemd. de voedingswetenschap heeft het voorbije decennium grote vooruitgang geboekt inzake onderzoek naar bioactieve stoffen. Bioactieve stoffen komen vooral voor in plantaardige voedingsstoffen (groenten en fruit, kruiden, granen). Uit research is gebleken dat afzonderlijke nutriënten de cel-tot-celcommunicatie kunnen verbeteren, DNA-beschadiging kunnen herstellen, toxines kunnen verwijderen, een anti-oxidatieve werking kunnen hebben en het immuunsysteem kunnen stimuleren. We stellen vast dat door het productieproces in de landbouw, vele groenten en fruit nog maar weining bouwstoffen bevatten. Bovendien bevatten onze groenten en fruit veel residuen die op lange termijn vaak toxisch zijn. Om die reden kunnen voedingsmiddelen met een hoge nutriëntendichtheid (voedingssupplementen) van belangrijke toegevoegde waarde zijn.
Het is belangrijk om te onderstrepen dat geen enkel product alle voedingsstoffen in voldoende mate bevat: variatie in onze voeding is dus noodzakelijk. Een belangrijk verschil tussen functionele voedingsstoffen en geneesmiddelen tenslotte is dat de voedingssupplementen van Nutriphyt natuurlijk zijn en geen bijwerkingen kunnen hebben die typisch zijn voor synthetische stoffen en synthetische voedingssupplementen.
 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren
sluiten