Overige behandelingen

Lymfedrainage

Manuele lymfe drainage bij Praktijk de Watermolen in Gemert.
Lymfe vocht is een heldere vloeistof die het lichaam ontdoet van afvalstoffen. Het lymfe systeem heeft geen eigen pomp, zoals het hart bij de bloedsomloop. De stroom van lymfe vloeistof wordt geregeld door o.a. beweging en de bloedsomloop.

Soms is deze stroom verstoord, waardoor de weefsels niet genoeg worden gezuiverd en afvalstoffen zich ophopen. Bijvoorbeeld door een bewegingsbeperking, of een trauma. Door een hele zachte massage in de richting van de lymfe afvoer (bloedsomloop), kun je ervoor zorgen dat het lymfe systeem weer op gang komt en de ophoping wordt opgelost.

Wat is het?
Lymfe is een kleurloze vloeistof die door het lichaam stroomt, voornamelijk om afvalstoffen af te voeren uit de verschillende weefsels. Door veel verschillende oorzaken kan deze stroom gestagneerd raken en zo de weefsels niet goed genoeg zuiveren. Zo houdt ook de lymfe de afweer van het lichaam op peil. Door de drainage van het lymfe systeem, wordt vervuilde lymfe afgevoerd en komt er ruimte voor schone lymfe, waardoor de stofwisseling in de verschillende weefsels verbeterd.

Verstoringen van het lymfesysteem
Er zijn verschillende redenen aan te geven waardoor de lymfestroom verstoord kan zijn. Een ongeluk of trauma, een operatie, maar ook verkeerde eetgewoontes (bv teveel suikers) en te weinig lichaamsbeweging. Door regelmatig het lymfesysteem te draineren (masseren) zorg je weer voor voldoende afvoer van lymfe.

Wanneer behandeling MLD
  -     Na operatie of bij kneuzing
  -     Behandeling van littekens
  -     Verlichting bij spataders en “rusteloze benen”
  -     Stress
  -     Ondersteuning bij verslapping van de huid na vermagering

Behandeling
Aangezien de lymfe een zeer langzaam stromende vloeistof is, is het aan te bevelen regelmatig te behandelen. Afhankelijk van het probleem kan dit variëren van een paar keer per week tot één keer per maand. Soms zal de therapeut adviezen en oefeningen geven voor thuis. Een gemiddelde behandeling met MLD (manuele lymfe drainage methode dr. Vodder) duurt een half uur tot een uur. MLD is een zeer zachte massage met een zeer groot effect.

Voor meer informatie over manuele lymfe drainage binnen Praktijk de Watermolen, kunt u contact met ons opnemen.
info@praktijkdewatermolen.nl
0492-362054   

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren
sluiten