Shiatsu therapie

Wat is het?

Shiatsu is een behandelmethode ontstaan in Japan. De Namikoshi shiatsu zoals in onze praktijk toegepast wordt, werkt met TSUBO’s ofwel drukpunten. In de shiatsu gaan we er van uit dat de energie in het lichaam stroomt in een ononderbroken kringloop, die alle lichaamsdelen en organen met elkaar verbindt. Daarom wordt het lichaam als een eenheid behandeld. Treedt er in het lichaam een storing op, dan ontstaan er klachten en functioneert het lichaam niet meer optimaal. We kunnen met shiatsu deze energie beïnvloeden en zo het lichaam weer in balans krijgen en de klachten verlichten of bestrijden. Hiervoor gebruiken we de drukpunten. Door op deze punten te drukken, stimuleer je het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Deze drukpunten liggen voor het overgrote deel op de meridianen (energiebanen) van het lichaam. De uitwerking van de druk is niet alleen plaatselijk, maar door de ligging op de meridianen, wordt de uitwerking verspreidt over een groot gedeelte van het lichaam. Hierdoor is de shiatsu uitstekend te gebruiken bij een brede variëteit aan klachten. Zowel lichamelijk als psychisch.

De shiatsu, zoals gebruikt wordt binnen praktijk de Watermolen, is een perfecte samensmelting van Oost en West.
  
              namikoshi voorzijde 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren
sluiten